Proiect finantat prin granturile SEE 2009-2014 in cadrul fondului ONG in Romania

 

www.eeagrants.org

Platforma pentru transparentizarea si accesibilizarea sistemului de alocare a locuintelor sociale

29 Martie 2016

Procesul de alocarea a locuintelor sociale este uneori dificil si lipsit de transparenta. In general oamenii  sunt nemultumiti de dificultatea accesarii informatiilor necesare, iar autoritatile locale intampina greutati in gestionarea numarului mare de cereri.

Pentru a usura munca autoritatilor locale si pentru a facilita accesul cetatenilor le informatii cu privire la locuintele sociale am  dezvoltat proiectul platforma gasesteocasa.ro. Am plecat de la experienta sectoarelor Bucurestiului,, am centralizat legislatia in vigoare in domeniul locuirii sociale si am creat un simulator online prin intermediul caruia oricine isi poate autoevalua propriului dosar depus la primaria de care apartine

Toate acestea au fost facute in proiectul "Gaseste o Casa! Cresterea transparentei si accesibilitatii procesului de atribuire a locuintelor sociale" implementat de  Centrul pentru Dezvoltare Urbana si Teritoriala si Centrul Roman de Politici Europene.

Experienta proiectului a aratat cat de important este ca cel care aplica sa fieinformat corect inainte de a aplica pentru o locuinta sociala, iar acest lucru nu este valabil numai pentru Municipiul Bucuresti. De aceea ne dorim sa extindem aceasta platforma si in alte orase. Insa nu putem face asta fara ajutorul vostru.

Experienta proiectului a aratat cat de important este ca cel care aplica sa fie informat corect inainte de a aplica pentru o locuinta sociala, iar acest lucru nu este valabil numai pentru Municipiul Bucuresti.

De aceea ne dorim sa extindem aceasta platforma si in alte orase. Insa nu putem face asta fara ajutorul vostru.

Asadar, contacteaza-ne daca:

  • reprezinti o autoritate publica locala si ai vrea sa folosesti instrumentul nostru pentru a tine cetatenii informati despre locuirea sociala in localitatea ta;
  • reprezinti un ONG care asista cetatenii in procesul de depunere a dosarelor pentru locuinte sociale si/sau ai acces la criteriile si punctajele utilizate la nivel local si ai vrea sa utilizezi instrumentul pentru o evaluare preliminara.

Utilizarea instrumentului gasesteocasa.ro nu implica nici o obligatie contractuala si nu presupune costuri suplimentare pentru autoritatea locala sau ONG.

Daca esti interesat de participare scrie-ne pe adresa: office@cdut.ro

Instrumentul gasesteocasa.ro este realizat in cadrul proiectului "Gaseste o Casa! Cresterea transparentei si accesibilitatii procesului de atribuire a locuintelor sociale", finantat prin granturile SEE 2009-2014 in cadrul Fondului ONG in Romania. Continutul acestui website nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor website-ului. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org.

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii
şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi
www.eeagrants.org: