Proiect finantat prin granturile SEE 2009-2014 in cadrul fondului ONG in Romania

 

www.eeagrants.org

Locuirea sociala in Municipiul Bucuresti

Municipiul Bucuresti este un caz aparte in ceea ce priveste sistemul de alocare al locuintelor sociale datorita structurii sale administrative (6 sectoare, 6 primarii de sector, o primarie generala). Astfel, la nivelul Municipiului Bucuresti fiecare primarie de sector are in subordinea sa o directie/un serviciu cu competente in administrarea fondului locativ la nivelul sectorului si un serviciu de asistenta sociala, care in practica au competente in domeniu. Cu toate acestea, competentele sunt mai mult decat limitate datorita lipsei resurselor si a limitarilor legale de a detine patrimoniu propriu la nivel de sector, patrimoniul construit aflandu-se in proprietatea Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), si gestionat de Administratia Fondului Imobiliar (AFI), care "are ca obiect de activitate administrarea, vanzarea, repararea si intretinerea fondului imobiliar aflat in proprietatea statului si a Municipiului Bucuresti."

Sistemul formal de locuire sociala este foarte complex in Municipiul Bucuresti, in unele cazuri existand chiar dublari de rol si decizii. Din acest motiv consideram ca o transparentizare a sistemului va face sa creasca eficienta acestuia prin evindentierea modelului decizional si a slabiciunilor acestuia. 

Pentru o mai buna intelegere a situatiei fiecarui sector in parte puteti vizita paginile dedicate ale fiecarui sector: 123456.

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii
şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi
www.eeagrants.org: